14 Eylül 2009 Pazartesi

DÜKKAN : MANDALINA ROSSA


Erenköy'e konuşlanan Mandalina Rossa, çiçeği burnunda moda dehası Nazlı Çetiner'in bebek ve çocuklar için tasarladığı el emeği, göz nuru kıyafetleri ve aksesuarları buluşturduğu bir atölye...
Malumunuz, çocuk modası son yıllarda yetişkin modasıyla yarışırcasına atağa geçti. Ralph Lauren, Tommy Hilfiger ve Diesel derken pek çok markanın çocuklara hatta bebeklere yönelik tasarımları tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Ancak bu markalar bile henüz kişiye özel bebek kıyafetleri yapmamıştı ki İstanbul'un tam ortasında, Erenköy'de bebek ve çocuklara yönelik haute couture tasarımların satıldığı bir atölye açıldı! Atölyenin adı Mandalina Rossa (Kırmızı Mandalina).

Kurucusu, birbirinden ilginç tasarımlarını ilk önce 2008 Mayıs'ında düzenlenen GalataModa'da görme olanağına eriştiğimiz, fırından yeni çıkmış moda dehası Nazlı Çetiner. Düsturu; uçuk ama bir o kadar da ayakları yere basan tasarımlar yaparak nevi şahsına münhasır kalmak. Bu şirin atölyede mandalina bile kırmızı, gerisini siz düşünün!

Marka, "renksiz denklem"i bozuyor

Henüz 25 yaşında olan Çetiner, dünyanın önde gelen moda okullarından birinde, New York Fashion Institute of Technology'de örgü ve triko ağırlıklı moda eğitimi almış. Okurken bir yandan tasarımlarını New York'taki butiklerde satıyormuş bir yandan da Soho'da halka açık satış yapıyormuş. Bir buçuk sene önce kesin dönüş yapmış. Döner dönmez de çocuk doktoru olan babasının muayenehanesiyle aynı dairede bulunan küçük atölyesini açmış. Eğitimi sırasında dünyada bebek ve çocuk modasının çok tekdüze ve yaratıcılıktan uzak olduğunu gözlemlemiş: "Özellikle Türkiye'de çocuk modası çok sınırlı; bütün mağazalar birbirine benzer ürünler satıyor" diyor. Hem çocukların hiç hak etmediğini düşündüğü bu "renksiz denklem"i bozmak hem de dünyada bu alanda varolan boşluğu doldurmak için canlı renkleri ve farklı dokuları birleştirdiği Mandalina Rossa tasarımlarına girişmiş. Özellikle çocuk elbiselerinde tercih ettiği neon renklere bakılırsa bu konuda başarılı olduğu söylenebilir; atölyedeki her parça, kat kat, kontrast renkteki kumaşlarıyla birbirinden sürprizli ve eğlenceli.

Doğal kumaşlar, neon renkler...

Marka, ağırlık verdiği çocuk koleksiyonunda 0-4 yaş arası, bünyesinde nispeten daha az barındırdığı yetişkin koleksiyonunda ise 15- 30 yaş arası müşteriyi hedefliyor.
Çetiner'in genç hanımlar için tasarladığı elbiseler de şahane. Özel tasarım, özel tasarım dedikleri tasarımlara nispten fiyatları da ehven sayılır.Hedef kitlenin içinde, yetişkinlere oranla daha hassas tenlere sahip olan bebekler ve çocuklar olunca kumaş ayrı bir önem kazanıyor kuşkusuz. Bunun ziyadesiyle farkında olan Çetiner için kıyafetlerde kullandığı kumaş ve yün çok önemli. Türkiye'de insanların kumaşlara dikkat etmeden salt şık görünmek için giyindiğini söylüyor: "Dünyanın birçok yerinde böyle değil oysa. İnsanlar vücutlarına zarar vermeyecek kumaşları ve yünleri tercih ediyorlar." Genç tasarımcı, yazlık tasarımlarında koton, kışlıklarda ise tiftik, moher ya da yüzde 100 yün kullanmaya ve sentetik kumaşlardan uzak durmaya dikkat ediyor.










Adres:
Bağdat Cad. 320/7 Erenköy (Mudo'nun üstü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder