26 Temmuz 2010 Pazartesi

Beş Parmak Kardeşliği



Önce oyuncu Danny Glover, ardından “Hung” dizisinin yıldızı Thomas Jane ayağına geçirerek dikkat çekti. Beş parmaklı ayakkabılar (five fingers shoes) moda dünyasının yeni şimal yıldızı.



Sonunda bu da oldu. Yenilikte, enteresanlıkta hudut tanımayan moda dünyası bu kez de bütün ayak parmaklarını ayırmak suretiyle eldiven görüntüsünde olan beş parmaklı ayakkabıları (five fingers shoes) görücüye çıkardı. Geçtiğimiz sezon Alexander McQueen’in tasarladığı, “ayak parmaklarını gösteriyor taklidi yapan” topuklu ayakkabı modelinden bahsetmiyoruz. Bu, “biraz daha” kaba bir versiyon. Ürünün “it” olması için birkaç şöhretli ismin giymesi gerekiyordu tabii. Önce ünlü aktör Danny Glover giydi, hemen akabinde Hung dizisinin yıldızı Thomas Jane. Hâliyle gözler bu isimlerin ayaklarına çevrilince komik denebilecek kadar eğlenceli bir trend de doğmuş oldu. Evet, artık kadın, erkek herkes, ünlülerin giydiği beş parmaklı ayakkabıların peşinde. Trendi Türkiye’nin de idrak etmesi yarından yakın görünüyor. Zira birbirinden ünlü isimlerin twitter sayfaları “nereden bulabiliriz bu parmaklı pabuçları?” mesajlarıyla dolu. Bizi bu enteresan trende yavaş yavaş alıştırdılar aslında. Yıllar önce ortaya çıkan parmaklı çorapları hatırlayacaksınız. Beş parmaklı ayakkabılar da bu trendin daha iddialı bir versiyonu olarak çıkıyor karşımıza. Fikir sahibi, neredeyse tüm dağcılık, “outdoor” ve özel asker ayakkabılarının taban teknolojisini üreten İtalyan firması Vibram.

Mevzu “şekil” değil rahatlık

İlk bakışta komik görünebilirler ancak bu ayakkabılar estetikten çok performansa yönelik. Ayakkabılarda ayağın şeklinde özel taban üretildiği için giydiğinizde kesinlikle kaymıyorsunuz. Bu da dağcılıktan salon sporlarına, Uzakdoğu sporlarından yogaya her türlü fiziksel aktiviteyi rahatlıkla yapmanızı sağlıyor. Spor yapmasanız da günlük hayatta rahat etmek için bu eğlenceli ayakkabılar birebir. Zira giyenler, bu ayakkabılarla yalınayakmış gibi rahat ettiklerini söylüyor. Çamaşır makinesinde yıkandığında dahi bana mısın dememesi de bu ayakkabıları “sempatik” hâle getiren diğer faktör. Bu eğlenceli ayakkabıların şimdilik Türkiye’de satış noktası yok. Almak isteyenler “www.vibramfivefingers.com” veya “www. joya.com.tr” adlı web sitelerinden sipariş verebilirler. Her şeyin taklidini itinayla üreten Çin “five fingers shoes”a da el atmış. Düz tabanlı olanlarından uzak durun, taklit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder